facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorLa plaça de Son Fullana, “en Campet” i les crisis econòmiques (2-2)

plasantjordipsm | 11 Juliol, 2012 11:24

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Mateu Campet, amb capell cordovès i de perfil 1976
 Mateu Verd Cantallops, l'amo en Mateu Campet

Mateu Verd era, per tant, un mercader i un home de negocis molt intel·ligent. Per il·lustrar aquesta afirmació hem trobat a internet la següent història sobre l’antic rafal de Son Bordoi, entre l’autopista i es Molinar cap al Coll d’en Rabassa. No podem corroborar la història i, per tant, l’oferim com a hipòtesi de treball, encara que entra de ple en el que ja coneixíem i havíem sentit a dir.

En aquest sentit podeu consultar la pàgina sobre les “Possessions de Palma”, concretament les notes històriques:(http://possessionsdepalma.net/index.php?option=com_content&view=article&id=327%3Ason-bordoi&catid=2%3Aparroquia-de-santa-eulalia&Itemid=15&limitstart=2).

 (Segueix)

Posted in Articles d'opinió, Sant Jordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

La plaça de Son Fullana, “en Campet” i les crisis econòmiques (1-2)

plasantjordipsm | 08 Juliol, 2012 22:44

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

Placa de la Plaça de Son Fullana

Des de l’any 2003, en el mandat de la batllessa Catalina Cirer, la plaça de Son Fullana (possessió medieval de la qual encara hi ha restes arquitectòniques) va passar a dir-se plaça Mateu Verd “Campet”. Així surt a la Memòria de Secretaria 2003 de l’Ajuntament de Palma. A l’apartat de Toponímia, pàgina 19, parla de “Nova nomenclatura a 5 vials”, entre els quals hi ha la nostra plaça. La nova momenclatura d’aquesta plaça vengué donada a petició de l’Associació de Veïnats del Pla de Sant Jordi, aleshores presidida pel controvertit Andreu Garau.

 (Segueix)

Posted in Articles d'opinió, Sant Jordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent