facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorPassejada pel Pla de Sant Jordi amb Antoni Noguera

plasantjordipsm | 07 Agost, 2012 11:04

El passat dimecres dia 1 d’agost, membres de l’agrupació amb el nostre regidor Antoni Noguera, férem un repàs dels problemes de patrimoni del Pla de Sant Jordi. En concret ho centràrem en els aspectes de les restes talaiòtiques i el mal estat dels molins. Quedà pendent per a una propera visita, entre d’altres, el torrent de sa Síquia i les possessions.
Anàrem acompanyats per Rosa Ferrer, periodista del Diari de Balears, l’article de la qual ha publicat aquest diari avui mateix (http://dbalears.cat/actualitat/cultura/palma-oblida-patrimoni-sant-jordi.html).
Foto Noguera i Agrupació a cas Quitxero
El regidor Antoni Noguera i membres de l'agrupació
davant el talaiot de Cas Quitxero

Antoni Noguera, entre d’altres àrees, du la de patrimoni i cultura, com a regidor del grup municipal del PSM-IV-ExM a l'oposició. Com a tal, amb la col·laboració i implicació de l’agrupació, vol fer propostes de millora en la conservació i difusió del patrimoni. En aquest sentit, properament, es presentarà una moció al ple de l’Ajuntament de Palma. Des de l’agrupació li hem proposat per començar que l’ajuntament endreci i senyalitzi les muralles talaiòtiques de Cas Quitxero. Durant la vista, Antoni Noguera, manifestà que proposarà una ruta ciclista que passi pels llocs més importants del patrimoni històric del Pla de Sant Jordi.

Hem de pensar que s’ha perdut molt de patrimoni però que no podem deixar de perdre’n més. Ens interessa com a poble, paisatgísticament, culturalment i econòmicament.

L’agrupació del PSM del Pla de Sant Jordi hi està ben implicada. Recordem que en aquest blog han sortit i seguiran sortint articles de la sèrie “Un patrimoni que es perd” perquè la primera passa per arreglar els problemes és conèixer-los. No ens hem d’aturar en la primera passa però. Ara és quan més ens n’hauríem d’adonar que podem fer molt per redreçar una situació que ja fa massa temps que dura.

Categoria: PlaStJordi. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

 1. 1. Jordi de Sant Jordi  |  09-08-2012 a les 21:11

  El Pla de Sant Jordi està en perill de mort, si no estimam més el nostre patrimoni ningú ho farà... I molt manco aquests del PP.

 2. 2. lleosantjordi  |  22-08-2012 a les 20:44

  Primer de tot, vull donar l'enhorabona per la vostra preocupació i com a mínim, la voluntat d'ajudar a minvar l'efecte destructiu del nostre patrimoni etnològic, cultura i arquitectònic...
  Teniu tota la raó del món, però amb alguna matització. Al meu entendre no està en perill de mort, sinó mort, directament!
  Segona aportació, tot i la nostra voluntat per evitar-ho, hi manca al meu entendre, la presència en aquesta proposta dels qui realment ho hagin de considerar, vull dir: les entitats legalment constituïdes. Pensau que sols, no anam enlloc. Necessitam la implicació de tots i de totes.
  Per la qual cosa, demanaria que en les properes visites o propostes, siguin convidats els qui en teoria ens representen de manera legal i democràtica.
  No és una crítica, és una aportació amb el sentit que hem de cercar aliats i sumar. I no, posar la gent esquena paret.

Amb suport per a Gravatars