facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorAbocaments al camí de Son Oliver, entre Sant Jordi i s'Aranjassa

plasantjordipsm | 15 Setembre, 2012 18:59

Com més va més, tenim un gran problema d'abocaments de deixalles, fems, al Pla de Sant Jordi. Ara (ara?), hi hem d'afegir el fet que el camí de Son Oliver de cada vegada està més brut: bosses de fems (plenes i buides), botelles de plàstic i de vidre, llaunes, pneumàtics, tetra brik, planxes i trossos d'uralita, cartrons i paper, enderrocs de tota classe...
Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 01
Entrada a Sant Jordi amb bosses de fems escampades

El camí de Son Oliver, és per on discorre una part del recorregut de l’autobús 31, en aquest cas entre Sant Jordi i s’Aranjassa. Els autobusos de l’EMT, proclamen un “Compromís verd”, un compromís molt contradictori amb la realitat. Aquí també es troba la depuradora (EDAR 1 de Palma), de la qual en parlarem en una propera ocasió. El camí de Son Oliver s’està convertint en un abocador il·legal longitudinal, cosa semblant també passa al llarg del camí de Can Peixet, a s’Aranjassa. A més a més, al llarg de carrers de Sant Jordi i s’Aranjassa que donen a foravila s’empitjora de cada dia més en aquest sentit.

 

Bus 31 Compromís verd
Línia 31 de l'EMT al Camí de Son Oliver, al costat de l'antiga depuradora i de la nova: Compromís verd? 

El camí de Son Oliver és part també de la ruta cicloturística Platja de Palma-Llucmajor. A la primavera, sobretot però no només en aquesta estació, és transitat per estols de ciclistes mallorquins, i de la resta d’Europa (en aquest cas turisme que ve a entrenar-se a l’illa). No pot ser que donem aquesta imatge. Però encara menys pot ser que tenguem ca nostra tan bruta.

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 002
Foto d'un indicador de la ruta cicloturística de la
Platja de Palma-Llucmajor amb fems ben a prop

 Els nostres camins, en aquest cas el de Son Oliver i Can Peixet ofereixen una riquesa de restes etnogràfiques i patrimonial que, ben cuidat i divulgat, oferiria una imatge molt diferent de la que donam, alhora que permetria un coneixement molt important de la nostra història. Al llarg d’aquests camins s’hi poden observar cases de pagès, molins, safareigs, un carro antic abandonat, una cabana de roter, paisatge i espècies vegetals autòctones,  aus...  Però, per sobre de tot, un estat de deixadesa que fa pena, com a mínim.

 

Cabana de roter al costat de la depuradora
Estat de la cabana de roter al costat de la depuradora

 A més de fer pena, demostra un incivisme que clama perquè l’ajuntament de Palma s’hi impliqui molt més. És per això que publicam aquest article, acompanyat de les fotos corresponents. És per això que demanarem als nostres regidors del grup municipal del PSM-IV-E que presentin una moció o pregunta al ple per mirar d’acabar amb aquestes pràctiques incíviques i perquè es faci neta tota aquesta zona.

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 007
Abocador concentrat just davant de la cabana de roter

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 006
 Planxa d'uralita al camí de Son Oliver

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 005
Més deixalles i una altra planxa d'uralita, material altament contaminant i perjudicial per a la salut

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 003
Enderrocs

 

Fems al camí de Son Oliver 15 09 2012 004
Pneumàtics i més enderrocs

 

Categoria: PlaStJordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars