facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorCarta als Reis d'Orient. Maria Mesquida, de la Dractucada i dels Xeremiers del drac

plasantjordipsm | 04 Gener, 2013 19:34

Majestats, 

Abans de demanar-vos res vull contar-vos que us escric des d'un poble petitó, on la gent fa pinya quan és necessari, una gent que lluita i se'n surt, tot i les adversitats continuades que ha de patir. Per això vull demanar ganes de lluitar per a ells, que no les perdin, que no es decebin i que tampoc abandonin el sentiment de poble que els uneix, perquè això és el que els manté vius més enllà de la supervivència quotidiana.

Vull demanar-vos també que estimin la nostra llengua i cultura, que no les deixin d'estimar mai, petits ni grans, perquè aquesta és la petjada que deixarem després dels nostres dies de passada. Per això també és necessari que regaleu el do de la coherència i del seny als “nostres” polítics, que no volen ésser nostres. A ells més que a ningú, descobriu-los la riquesa de la nostra terra, però no la dels doblers, del ciment o dels parcs temàtics, que és l'única que coneixen, sinó la de les paraules, les festes populars, les cançons, els llibres...

Per a la nostra lluita, però, necessitam un espai on entrenar-nos, i de passada, oblidar una mica els problemes del dia a dia. Els músics, com la resta de persones que fan qualsevol activitat d'aquestes que fan respirar el poble, no tenim cap espai d'assaig i hem d'anar peregrinant, talment els joglars d'antuvi.

Sé que estau molt enfeinats, si no podeu concedir-m'ho tot, no us preocupeu. L'any que ve, quan siguem un poble encara més viu i bategant, us tornaré a escriure.

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars