facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorCarta als Reis d'Orient. Andreu Isern, mestre de s'Aranjassa

plasantjordipsm | 05 Gener, 2013 09:52

Majestats,

 

Reis Mags d'Andreu Isern
 
Quasi bé ja despunta dins la nit l’estel que us guia però esper que encara pugueu rebre aquesta missiva. Una carta d’un s’aranjasser d’adopció que estima el seu poble així com el poble veí al qual me sent lligat tant familiar com sentimentalment.

Vist des de la modèstia d’un lloc petit, quasi bé ínfim, és segur que amb molt poc ja ens sentiríem satisfets.  Sempre hem sabut el que significa  tenir-ho tot a una passa. No tenim banc però el tenim a una passa, no tenim farmàcia però la tenim a una passa, com a una passa hi tenim la piscina o el poliesportiu i tants altres serveis que ens manquen.

Però ni això ni la pudor que sentim de la depuradora, ni la renou dels avions a l’aterrar o enlairar-se, ni les picades dels moscards que ens destorben tant als santjordiers com als s’aranjassers, ni tantes coses que podrien millorar són motiu de la meva súplica.

La meva petició va més enllà de sentiments materials, és més profunda que la possibilitat de renovar, restaurar, embellir o construir noves infraestructures o almanco mantenir les ja existents.

Els nins i nines de s’Aranjassa i, per extensió, de Sant Jordi, són el motiu de la meva preocupació. Els ha tocat viure dins un món abocat a la pèrdua constant de la identitat. Una societat on els que la dirigeixen no en volen saber de cultura pròpia o de la llengua que ens dignifica.

Aquesta és la meva sol·licitud majestats, una pregària sincera  perquè ens allunyeu el mal i ens guardeu amb molt d’amor: llengua, cultura i tradició.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars