facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorUn patrimoni que es perd (VIII). Can Reviu. Proposta de MÉS per Palma sobre els molins d'AENA

plasantjordipsm | 02 Agost, 2013 23:20

En el proper ple de l'Ajuntament de Palma el nostre grup municipal, recollint la preocupació de molts santjordiers expressada individualment o a través de les nostres entitats, presentarà una proposta perquè AENA restauri els molins que té en propietat.

Malestat del molí de can Macià Reviu

Com ja hem denunciat des d'aquesta blog, l'estat de degradació del Pla de Sant Jordi, en relació al seu patrimoni rural és lamentable. Els molins, sínies, safreigs, han caigut en un malestat continuat.

El cas dels molins de can Reviu és molt representatiu. En el període 1995-1998 es varen restaurar 15 molins propietat d'AENA (Aeroport de Palma) amb un projecte de formació i un programa de cofinançament del Consell de Mallorca, INEM i AENA mateixa. Després d'aquest període no s'ha fet res més. El cap de fibló d'octubre de 2007 va fer caure molts de molins. Una empresa com AENA hauria d'invertir en la protecció del patrimoni que li ha tocat administrar. La imatge cultural i turística de l'illa queda molt tocada si no ho fan. I l'exemple que es pot donar a particulars que també tenen molins no és el millor per encoratjar-los a mantenir els seus. Les institucions mallorquines, encara que hi hagi crisi, no poden permetre una mala imatge de l'illa.

Molí de can Macià Reviu des de la carretera de sa Síquia amb el reixat de protecció de l'Aeroport. Com es pot veure està molt a prop de la capçalera de la pista sud-024
 
Finca de can Reviu amb les torres sense molins. 
En aquesta finca hi ha l'Aula Interactiva de l'Aire
 
 Cas Moliner, antic molí fariner transformat en molí d'aigua, dins can Reviu.
El molí caigut està a la dreta de la fotografia
 
Veles d'un dels molins de can Reviu
 
Caixó d'un dels molins de can Reviu

Des de l'agrupació del PSM-E demanam a les nostres institucions un Pla de protecció integral i recuperació del Pla de Sant Jordi. És molt important per a l'agricultura, per al patrimoni i per a l'economia en general.

Categoria: PlaStJordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars