facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorEn camí de salvar el nostre patrimoni?

plasantjordipsm | 31 Agost, 2013 14:48

Avui dissabte 31 d'agost surt al Diario de Mallorca l'article "El 'museo' al aire libre de Sant Jordi, en busca de un proyecto" del periodista A. Alcolea Marín. Ahir mateix un grup de membres de l'Agrupació del PSM l'acompanyàrem, també al fotògraf Guillem Bosch, juntament amb Antoni Noguera, regidor del grup municipal MÉS per Palma (PSM-E i IV).

La visita venia donada pel ressò de la sèrie d'escrits d'aquest blog; "Un patrimoni que es perd". Seguirem insistint en aquest tema perquè no quedi només en escrits. En camí de salvar el nostre patrimoni? Només és el començament. 

Molí hort Son Oliver
Un dels molins de l'hort de Son Oliver que visitàrem en el nostre recorregut. Foto TC

El coneixement del patrimoni que tenim i el seu estat és primordial per començar. En aquest sentit l'article és una passa més que es dóna.

Podeu cliclar en els següents links per veure l'article d'avui i un altre d'anterior al Diari de Balears:

Diario de Mallorca."El museo al aire libre de Sant Jordi, en busca de un proyecto"

Diario de Mallorca. Nova proposta de MÉS per Palma al ple d'Ajuntament

dBalears. "Palma oblida el patrimoni de Sant Jordi"

D'altra banda, també volem mostrar la feina feta al torrent de sa Síquia per part de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears per arreglar el torrent de sa Síquia. Aquesta és una obra que va en el camí de la defensa del patrimoni que duim endavant. I per això felicitam la Conselleria.

Paret seca nou tram de sa Síquia 2
Exterior de la nova paret seca del tram arreglat de sa Síqui. Foto TC
 
Paret seca nou tram de sa Síquia 1
Nova paret seca al torrent de sa Síquia. Foto TC

Com es pot observar per les fotos la feina respon a un criteri favorable al medi ambient. S'ha començat pel camí entre can Reviu i l'hort de Sant Antoniet en direcció a can Prunes (carretera de Llucmajor). Molt diferent del tram entre can Prunes i ses Fontanelles completament encimentat en una fase d'obres anteriors. De tota manera, pel que veim a la foto de la part exterior del mur, esperem que, en cas de ploure molt, no faci de presa i tot l'hort no quedi inundat.

En aquest sentit reproduïm l'escrit (en PDF) acompanyat de fotografia aèria del tram corresponent que, des del  PSM, entregàrem l'11 de juny de 2010 a la Conselleria de Medi Ambient d'aleshores en relació a com volíem que fossin les obres del torrent de sa Síquia:

Informe torrent siquia 11 06 2010.pdf

Categoria: PlaStJordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars