facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorSOS EDUCATION, denúncia de la nostra AMIPA

plasantjordipsm | 01 Octubre, 2013 19:53

Sos Education és una contribució més dels pares i mares de l'escola de Sant Jordi a la lluita per una educació de qualitat i en la nostra llengua. El TIL no és bo en cap sentit. Perquè va en contra del català, perquè la manera com es vol implantar l'anglès és una aberració i perquè no pot resoldre mai el fracàs escolar. Reproduïm la foto publicada pel diari Ara Balears (podeu llegir aquí article). 

Sos Education
Foto diari Ara Balears

No és només el TIL. El govern del PP, d'aquí i d'allà, està obsessionat amb el català, és neoliberal i vol acabar amb l'escola pública, i vol tornar a èpoques com la franquista amb mesures com la llei de símbols i la persecució als professors per exercir el seu dret a càtedra. Recordem el que ja publicàrem a un article anterior. L'article 20 de la Constitució espanyola, aquella que tant diuen defensar però que incompleixen contínuament (pensem també amb el dret constitucional a l'habitatge), diu clarament que els professors tenen llibertat de càtedra i, com a tals, tenen el dret de comunicar lliurement informació veraç. Amb aquesta persecució i mentides sobre que els professors adoctrinam els nostres alumnes políticament el que volen realment és que facem el seu adoctrinament, a l'estil de l'antiga Formación del Espíritu Nacional de l'època franquista.

D'altra banda, unes altres disposicions volen degradar la nostra llengua a una forma de parlar que la faci impossible d'aplicar, com ho és el voler controlar els llibres de text. A l'escola durant tots aquests anys s'han ensenyat les modalitats insulars del català (mallorquí...) i l'estàndard de la llengua catalana, que s'ha de fer, i s'ha fet, d'acord amb la tradició literària autòctona, tal com es diu a l'article 35 del nostre Estatut d'Autonomia. També s'ha fet feina amb la normalització de la nostra llengua (com diu també aquest article de l'Estatut: "Normalitzar-la ha de ser un objectiu dels poders públics de la comunitat autònoma"). Normalitzar el català és un deure del govern segons la nostra màxima llei. I moltes més coses que el govern espanyol i el balear no compleixen.

El fet que el govern no vulgui la immersió lingüística que s'ha fet aquests anys impedeix que els nouvinguts puguin aprendre la nostra llengua, cosa completament il·legal. Està més que demostrat que estudiant en català, ara per ara a Mallorca, i a Catalunya i València també, també s'aprèn castellà. Estudiant en castellà no s'aprèn català. I l'objectiu és que tots els alumnes aprenguin per igual les dues llengües en acabar l'etapa obligatòria. Un despropòsit en tots els sentits.

Després de la gran manifestació de diumenge passat, on hi assistírem moltíssims santjordiers, amb més de 100.000 manifestants, la més gran de la història de Mallorca, més els manifestants de les altres illes, ha quedat més que demostrat que aquest govern que tenim ha defraudat els ciutadans i du a terme, emparant-se en mentides, una política nefasta contra la nostra llengua, cultura i educació.

Finalment, us oferim l'enllaç de la intervenció del nostre diputat al Parlament Balear, Antoni Alorda, sobre la política educativa del govern: "Interpel·lació sobre política educativa".

Categoria: Articles d'opinió. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars