facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM Pla Sant Jordi

Vos convidam a visitar

CercadorActes de final de 2014 i principi de 2015 a Sant Jordi

plasantjordipsm | 24 Gener, 2015 00:17

Les diferents entitats del poble han organitzat moltes activitats per aquestes dates de final i principi d'any nou. De Nadal a Sant Antoni Sant Jordi ha mostrat la seva vitalitat cultural i social.

Associació de Veïnats, Centre Parroquial, Col·legi Públic, Grup de Teatre Fora Nirvis, AMIPA, Club de la Tercera Edat, Prat de Catí, Club Esportiu... 

Enhorabona a les entitats i persones implicades. No tenim fotos de totes les activitats però reproduirem aquí les que tenim.

A més de les tradicionals celebracions nadalenques i dels Reis d'Orient, el programa era ben variat.

Cal destacar, com a cosa nova, els Escaldums en Ruta del 27 de desembre, organitzats pel Club Prat de Catí en col·laboració amb l'Associació de Veïnats, consistent en la instal·lació de paradetes de productes locals a plaça i un ruta gastronòmica pels bars amb el plat d'escadums com a estrella.

Programa dels Escaldums en Ruta
 
 
Paradetes a l'envelat de Nadal a plaça
 
Els escaldums

El passat dia 15 de gener el Club Prat de Catí, organitzà una conferència al Centre Cultural de sa Farinera impartida pel professor de l'UIB, doctor Gabriel Ensenyat, sobre el tema El Regne Privatiu de Mallorca. La presentació del conferenciant la feu Miquel Sbert. Gabriel Ensenyat prometé als assistents que vendrà a Sant Jordi a fer una altra conferència sobre Ramon Llull. Així Sant Jordi participarà del VII Centenari de la mort d'aquest gran escriptor que s'anomenava a ell mateix català de Mallorca.

Gabriel Ensenyat i Miquel Sbert
 
 
Programa amb la reproducció d'una miniatura del còdex Leges Palatinae (1337) de Jaume III
 
Els foguerons de Sant Antoni de l'Associació de Veïnats celebrats el dissabte dia 17 comptaren amb la participació dels dimonis i dels Xeremiers del Drac, així com dels glosadors Mateu "Xurí" i Maribel Servera.
 
 
 
La regidora Neus Truyol i el regidor Antoni Noguera a la festa

L'endemà, les beneïdes també foren molt concorregudes amb carrosses, animals, dimonis i sant Antoni mateix.

 
 

Finalment, podem afegir, pel que fa a MÉS per Sant Jordi, que vàrem organitzar una visita a la possessió de Son Ferrer el passat dissabte dia 10 de gener. Va ser un dematí interessant gràcies a la gentilesa de la família propietària de la possessió, concretament d'en Domènec, que ens mostrà mobles, estances, llibres i quadres.

A la visita es repassà la història de la possessió i dels seus propietaris segons el que ja havíem reproduït en aquest mateix blog.

Visitants amb el regidor Antoni Noguera
 
El capità Joan Bennàssar Bisquerra, casat amb la senyora de Son Ferrer Mercedes Borràs Garcia. Militar colonialista que dirigí les operacions del bàndol rebel a Manacor el 1936 i que tingué una destacada actuació a Sant Jordi amenaçant els falangistes perquè no matassin cap santjordier

Categoria: Sant Jordi. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Amb suport per a Gravatars